Statystyki

  • Odwiedziło nas: 24405
  • Do końca roku: 236 dni
  • Do wakacji: 43 dni

Kalendarium

Czwartek, 2024-05-09

Imieniny: Grzegorza, Karoliny

Używane produkty

DO PRZYPRAWIANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY

 

PIEPRZ, PIEPRZ ZIOŁOWY, ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, LUBCZYK, MAJERANEK, OREGANO, BAZYLIA, PAPRYKA SŁODKA, CURRY, KWASEK CYTRYNOWY, CUKIER, SÓL, CUKIER WANILIOWY, OLEJ RZEPAKOWY, OLIWA Z OLIWEK, SIEMIE LNIANE MIELONE, SEZAM

 

GRAMATURA POSIŁKÓW 

           

ŚNIADANIE         mleko 150- 200g, chleb 20-35g, wędlina, ser 10-20g, masło 5g, serek 15-35g, jajko 50-57g, pasztet z kurczaka 20g, pasta na kanapki 25-30g, ogórek, pomidor, rzodkiewka, papryka, sałata 20-40g

II ŚNIADANIE      warzywa, owoce 50-100g

OBIAD              porcja mięsa 50-80g (w zależności od rodzaju mięsa), porcja zupy 250g, ziemniaki 115-190g, ryże, makarony, kasze 30-50g, naleśniki 200-250g, pierogi 180-200g, ryba 80g-100g, surówka 50-150g

PODWIECZOREK   kasza, budyń, kisiel 150-200g, ciastko zbożowe 15g, mleko150g-200g, koktail 150-200g, jogurt 150-200g, pieczywo 30-35g, ciasto 30-60g

 

 

ETYKIETY PRODUKTÓW WYKORZYSTANYCH DO PRODUKCJI DAŃ  DO  WGLĄDU  U  INTENDENTA