Używane produkty
DO PRZYPRAWIANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY
PIEPRZ, PIEPRZ ZIOŁOWY, ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, LUBCZYK, MAJERANEK, OREGANO, BAZYLIA, PAPRYKA SŁODKA, CURRY, KWASEK CYTRYNOWY, CUKIER, SÓL, CUKIER WANILIOWY, OLEJ RZEPAKOWY, OLIWA Z OLIWEK, SIEMIE LNIANE MIELONE, SEZAM
GRAMATURA POSIŁKÓW
ŚNIADANIE mleko 150- 200g, chleb 20-35g, wędlina, ser 10-20g, masło 5g, serek 15-35g, jajko 50-57g, pasztet z kurczaka 20g, pasta na kanapki 25-30g, ogórek, pomidor, rzodkiewka, papryka, sałata 20-40g
II ŚNIADANIE warzywa, owoce 50-100g
OBIAD porcja mięsa 50-80g (w zależności od rodzaju mięsa), porcja zupy 250g, ziemniaki 115-190g, ryże, makarony, kasze 30-50g, naleśniki 200-250g, pierogi 180-200g, ryba 80g-100g, surówka 50-150g
PODWIECZOREK kasza, budyń, kisiel 150-200g, ciastko zbożowe 15g, mleko150g-200g, koktail 150-200g, jogurt 150-200g, pieczywo 30-35g, ciasto 30-60g
ETYKIETY PRODUKTÓW WYKORZYSTANYCH DO PRODUKCJI DAŃ DO WGLĄDU U INTENDENTA